Nemzetiségi est

2022.08.05. 10:31

Népdalcsokrokkal kedveskednek a nézőknek

Szombaton este fél 7-től tartja meg a harkányi német nemzetiségi önkormányzat az immár hagyományos Német Nemzetiségi Estjét.

Zs. K.

Az ingyenes programra az érdeklődőket a Zsigmondy sétány szabadtéri színpadához várják, ahol a köszöntők elhangzása után a Singvögel kórus adja elő műsorát. A nemzetiségi hagyományőrző kórus a Baranya megyében élő németség népdal­anyagából táplálkozik. Ennek megfelelően főként népdalokból összeállított csokrokkal kedveskednek a közönségnek, de szívesen énekelnek népies műdalokat is.

A kórus 2020-tól egységes, hagyományos Baranya megyei nemzetiségi népviseletben tartja fellépéseit, így az éneklés mellett reprezentatívan képviseli a megye és a térség kulturális értékeit is.

Őket a színpadon „Millichék” színes német műsora követi, amely után húsz órától a Millich zenekar adja majd a talpalávalót az esti sváb bálon. A német nemzetiségi önkormányzat a programhoz támogatást is nyert a Harkány közösségi életének újraindítása elnevezésű pályázat keretében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában