Sztárvendége a Teswér

2022.08.16. 16:30

Roma hagyományok élednek fel a fesztiválon

Idén már harmadik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Fekete Láng Folklór Fesztvált Komlón - augusztus 26-án, pénteken délután és este különleges kulturális programokkal várják az érdeklődőket a Zrínyi téren.

W. K.

Képünk illusztráció

Fotó: Shutterstock

A program keretében a déli ebédet követően hagyományőrző tánccsoportok előadásait tekintheti meg a közönség, és roma zenekarok is fellépnek a nap folyamán. A fesztivál estéjén Polics József, Komló polgármestere tart köszöntő beszédet. A rendezvény sztárvendége a Teswér -  a koncert 20 órakor kezdődik.

A rendezvény során kiállítás is nyílik a Fekete Láng Kulturális Központban, ahol többek közt a Fund Művészeti Iskola volt igazgatója, Orsós Ferenc képei lesznek megtekinthetők.

A fesztivál legfontosabb célja a roma kulturális- és nyelvi identitás megerősítése, a hagyományok felélesztése , a roma zene, tánc, gasztronómia és népszokások bemutatásával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában