Fia, Kamarás Iván dallal köszöntötte

2022.09.01. 15:31

Uhrik Teodóra lett Pécs város díszpolgára

F. Z.

Fotó: MW

Szeptember elseje város napja, ekkor adják át a megyeszékhely kitüntetéseit. Így volt ez most csütörtökön is, amikor a Pécsi Nemzeti Színházban sorra hívták a színpadra a díjazottakat.

A város díszpolgára Uhrik Teodóra lett: a Kossuth-díjas művész, a Pécsi Balett alapító tagja és ügyvezetője megható köszönőbeszédben idézte fel Pécsre érkezésének körülményeit – a szervezők pedig egy meglepetéssel is készültek, a rendezvény végén ugyanis fia, Kamarás Iván lépett a mikrofonhoz, és adott elő egy dalt.

Pro Civitate Díjat kapott: dr. Lom Dénes, Orcsik Ferenc, Vidovszky László. Pro Communitate Díjas lett Háber Tamás, Wesztl László és a PTE Klinikai Központja.

Városháza Emlékérmet vihetett haza Bagoly Attila, Fekete Valéria, dr. Nagy Gábor, Tóth Zsuzsanna és Vidákovics Szláven. Pécs Város Sportdíját Konkoly Zsófia érdemelte ki. A város Közszolgálati Díját dr. Balej Emese kapta, a Műszaki Díját dr. Kondor Tamás, a Közbiztonsági Díját Cseh László, Ifjúsági Díját Horváth Milán, Közművelődési Díját Prucsiné Fűri Ildikó, Nemzetiségi Díját Várnai Anna, Humanitárius Díját a Pécsi Ukrán Önkormányzat, a Fiatal Tehetség Díját Wentzel Nóra, Szociális Díját Gyurok Ernőné dr. Bódi Csilla, Oktatási Díját Laurent Fleuret, Sajtó Díját Ungár Tamás, Művészeti Díját Kertész Attila, Tudományos Díját Kollár László, Képző- és Iparművészeti Díját pedig Kertészfi Ágnes kapta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában