Belehúznak a klasszikusok

2022.10.21. 12:20

Gyerekeknek Csigaház és babzsák, felnőtteknek ünnepi koncert szól a Kodály Központban

Színes bemutatót tart az elkövetkező egy hétben a Kodály Központban a Pannon Filharmonikusok korosztályokra bontott teljes komolyzenei kínálatából.

Mészáros B. Endre

Pénteken indult a programsorozat a Még egy esély! előadással. Este 19 órától a Vivaldi-mű mellett Mozart Linzi szimfóniája lesz még műsoron. S történt némi változás a programban, Michael Maciaszczyk hegedűművész, karmester megbetegedett, helyette Kokas Katalin hegedű- és brácsaművész lép fel, Vass András vezényel, és Kelemen Hanna a Vivaldi-műhöz írt szonetteket fogja előadni. 

Szombat délután 15.30-kor és 17 órakor ovisokat várnak a Csigaházba, ahol a sorozat házigazdái, Kiss Szabi harsonaművész, énekes, zeneszerző és Szendrői Zsuzsanna szaxofonművész, valamint fúvós társaik a rézerdőbe viszik kirándulni a kisgyerekeket. A még kisebbeket pedig a Babzsák sorozatban szombaton 17 órakor Mozart Kis éji zenéjével várják vonósok, Herceg Nóra csellóművész vezetésével. Jövő pénteken, október 28-án a halottak napja alkalmából ezúttal nem requiem vagy oratórium hangzik el, hanem Bachtól A fúga művészete, egy világhírű karmester, Cristian Mandeal vezényletével.

Vagyis nem hagyományos gyászzene, mert ez a darab sokkal inkább a szellem halhatatlanságát, az emberiség ezerarcúságát és mégis egységét, az élet beteljesülésének és szükségszerű befejezetlenségének kettősségét tárja elénk. A 14 fúga lényegében ugyanarra a témára épül, de ezek addig formálódnak, míg önálló témává lesznek, és találkoznak saját maguk korábbi és későbbi alakjukkal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában