Rijeka mellől is érkeztek fúvósok

2022.10.17. 20:25

Összesen tíz zenekar és mazsorettcsoport lépett színpadra Bogádon

Zs. K.

Fotó: Horváth Gábor

Szombaton 16 órától a Ferencesek utcáján menetzenével vonult fel a pécsi Jókai térre a Rijeka melletti Glazbeno Društvo Spinčići Kastav. A fúvószenekar a bogádi önkormányzat által, minisztériumi támogatással megrendezett XIII. Nemzetközi Fúvószenekari Találkozóra érkezett. A rendezvényt Pfeffer József, Bogád polgármestere nyitotta meg és másnap összesen tíz zenekar, illetve mazsorettcsoport lépett fel a bogádi fesztiválsátorban. A horvátok mellett az Alte Kameraden (Mecseknádasd), a Daniel Speer Brass Dance (Pécs), a Dunaszekcsői Fúvószenekar, a PTE Brass Band, a Pécs-Gyárvárosi Ifjúsági Fúvószenekar, a Pécsváradi Városi Fúvószenekar, a Roger Schilling Fúvószenekar (Paks), a Baranya Mazsorett Egyesület (Pécs) és az Elité Mazsorett Csoport (Töttös) léptek fel.

Bogádon hétvégén Vendel-napi Búcsút is tartottak. Szombaton szentmisére várták a lakosságot, illetve a gyerekeket délelőtt a Csorba Győző Könyvtár tematikus programmal szórakoztatta, a kultúrházban Gál Erzsébet festménykiállítását tekinthették meg az érdeklődők, a programot pedig éjszakába nyúló bál zárta. 

A rendezvény fővédnöke Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár volt. A bogádi színpadon Őri László, a megyei közgyűlés elnöke is köszöntötte a vendégeket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában