Különleges Kadarka

2022.10.16. 15:49

Pécsi oktató betűtípusát ismerték el

Idén 43. alkalommal ítélték oda a Magyar Formatervezési Díjakat. A zsűri ebben az évben is négy pályázati kategóriában – termék, vizuális kommunikáció, terv, diák – értékelte a beküldött pályaműveket, alkotásokat – a díjazottak között pécsi alkotót is találunk.

bama.hu

A zsűri döntése alapján a vizuális kommunikáció kategória egyik díjazottja a Pécsi Tudományegyetem Tervezőgrafika Tanszékének oktatója, Boskovitz Oszkár lett.

Boskovitz Oszkár egy saját betűtípussal nyert. A KADARKA betűcsalád váltakozó vonalvastagságú talpas betűk, ún. antikvák közé tartozik. A fontkészlet statikus szerkezete mellett kalligrafikus jegyeket is magában hordoz, mely által a betűtípus könnyen felismerhető. A betűcsalád a latin karakterek mellett az összes nyugat- és közép-európai, román, török, valamint balti nyelveken is szedhető. 

– Ez egy kifejezetten szöveg betű, egy kenyér betű, könyvekbe, katalógusokba, kis és nagy méretben egyaránt lehet használni – mondta az alkotó a Kadarkáról. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában