Programkavalkád

2022.10.13. 15:26

Péntektől vasárnapig tart a leányvásári forgatag Pécsváradon

Ezen a hétvégén is zenés-táncos-mulatós programok kavalkádjában öltenek újra testet a leányvásár évszázados népi hagyományai.

Szűcs Zs.

Fotó: AS

Kezdésként az ünnepélyes megnyitóval pénteken 17 órakor a művelődési házban. Kézműves- és kirakodóvásárral, rengeteg gyerekprogrammal, koncertekkel. Fellép többek között a Kowalsky meg a Vega, a 3+2, a Bon-Bon, Gergely Róbert és a Studio 11, a Vivat Bacchus, a Band of Streets, a Pécsváradi Big-Band, a Napos/abb Oldal és a Platin zenekar.

Megcsodálhatunk húsz néptáncegyüttest, vasárnap menettánccal, sárközi össztánccal és helyi fúvós-rezesbandákkal. Ínycsiklandó gasztrokalandokkal, újborral és sült gesztenyével. És természetesen a szépségversennyel – utóbbin a népviseletek felvonulása szombaton 12.00-kor, eredményhirdetés 16.30-kor. Szombat este az ikonikus bállal a művelődési központban.

Az október 14–16. közötti részletes program, belépőárak, forgalomkorlátozások megtekinthetők a pecsvaradileanyvasar.hu weboldalon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában