Koncert, könyvbemutató, kiállítás is lesz

2023.01.04. 10:18

Egy héten át a magyar kultúrát ünneplik majd

W. K.

A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódva idén is többnapos programsorozattal készül a komlói Közösségek Háza. A korábbi évek hagyományainak megfelelően a Magyar Kultúra Hetén ezúttal is sokrétű a kínálat, cél a múltunkat idéző szellemi értékek megőrzése és továbbadása.

Az egész héten át tartó a rendezvénysorozat január 14-én este a CS.Í.T. zenekar Tunyogi-emlékestjével veszi kezdetét. Január 16-án, hétfőn 17 órakor a Gyémántok antológia könyvbemutatóján a kötet egyik szerzőjével, a komlói Rácz Evelinnel találkozhatnak az érdeklődők. Január 17-én délután az általános iskola 3.-4. osztályosai számára mesevetélkedőt szerveznek, 18 órakor pedig a Kodály Zoltán Gyermekkórus Találkozó, Komló című film bemutatójára kerül sor.

Január 18-án 17 órakor a Díszítőművészeti műhely kiállításának megnyitójával folytatódik a rendezvénysorozat, másnap 10 órakor pedig népdalénekes találkozót tartanak a Közösségek Házában. Szintén január 19-én 18 órai kezdettel Csillagok kutyaláncon címmel Ladányi Mihály verseit hallhatja a közönség Korbuly István előadásában. Másnap, péntek este az Open Jam Session lép színpadra, január 21-én, szombaton pedig 17 órakor ismét filmvetítéssel várják az érdeklődőket: a ZANOX című produkció megtekintését követően az alkotókkal való találkozásra is lehetőség nyílik.

A programsorozat január 22-én ünnepi műsorral ér véget – a 11 órakor kezdődő rendezvényen Polics József, Komló polgármestere köszöntőjét követően Dévényi Ildikó és Németh János színművészek Hazám című verses műsorát tekintheti meg a közönség.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában