A fejlődés töretlen

2023.01.02. 15:04

A rezsitöbblet finanszírozása is megoldódott Komlón

A 2022-es év nehézségei ellenére is beruházások sora valósult meg Komlón tavaly, az év végén pedig 400 millió forint rendkívüli kormányzati támogatás érkezett a városba - hangzott el a tegnapi évindító sajtótájékoztatón.

W. K.

A 2014-ben indult hagyománynak megfelelően ezúttal is az év első munkanapját a tavalyi esztendőt értékelő, és az idei terveket felsorakoztató beszámolóval kezdte Hoppál Péter, a térség országgyűlési képviselője és Polics József, Komló polgármestere, a városházán tartott sajtótájékoztatón. 

- Nagyon nehéz év volt a 2022-es esztendő, komoly kihívásokkal kellett szembenézni, de Komló és Magyarország is jól birkózott meg azokkal a rendkívüli körülményekkel, amelyeket a háború okozta gazdasági válság teremtett - emelte ki Hoppál Péter. - A beruházások nem torpantak meg Komlón sem: útfejlesztések sora valósult meg, zajlik a városi könyvtár és muzeális gyűjtemény átalakítása, épül a helyi művészeti és kézműves csoportoknak új otthont adó Kaptár, és újabb beruházók érdeklődnek a komlói területek iránt - sorolta

- A 2022-es év utolsó két hetében 400 millió forint rendkívüli kormányzati támogatás érkezett a városba - számolt be a hírről a képviselő. - Ebből 234 millió forint a komlói önkormányzat működési deficitjeit hivatott kiegészíteni, a rezsitöbblet finanszírozására 154 millió forint jut, ami az első félév problémáit teljes mértékben fedezi, és a komlói uszoda működési támogatására is érkezett 12 millió forint - közölte. 

A 2023-as évre pedig a legfontosabb üzenet - emelte ki Hoppál -, hogy békére van szükség. - Mindent ez a cél kell, hogy meghatározzon az európai politikában - fogalmazott. 

Polics József beszámolójának fókuszában a tavalyi beruházások állak. - A megújult buszpályaudvar átadásával indult az esztendő, ami a szolgáltatások színvonalának emelkedésével párosult: az autóbuszpark korszerűsödött, új járatok is indultak.

A Juhász Gyula utcában, egy volt bányaterületen a gazdaságélénkítést és a kulturált szabadidő eltöltésének lehetőségét is szolgáló fejlesztés valósult meg a vállalkozók háza és szabadidőközpont átadásával. De sok egyéb mellett bővült az erdei kerékpárút is, a fiataloknak pumpapálya épült, a 48-as téren modern játszóteret adtak át. Sporthoz kötődő beruházások sora is megvalósult - ezek közül a mintegy 1,5 milliárdos kormányzati forrásból épülő kézilabda munkacsarnok átadása idén várható. Soha nem látott mértékű útfejlesztésre is sor került 2022-ben a város különböző pontjain, és a rezsicsökkentések érdekében tett intézkedésekben is élen járt a város - összegezte a polgármester. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!