Tabunak számító témát feszeget

2023.01.06. 08:50

Közösen igyekeznek feldolgozni a tragédiát

A teljes egészében független produkcióként megvalósuló filmet, a Jövő nyár című alkotást január 6-án, este 7 órai kezdéssel vetíti az Apolló Mozi. A magyar filmdráma egy tabunak számító témát, a tizenévesek öngyilkosságát feszegeti.

Cz.E.

Forrás: Youtube

Egy nyári táborral veszi kezdetét minden, ahol a 18 éves nyughatatlan gimnazista, Milán szerelmi háromszögbe kerül Annával és Danival. A három fiatal a társaságból kiválva a saját útját járja, de az események váratlan fordulatot vesznek. Egy év elteltével az osztály újra visszatér kirándulásuk helyszínére, de Milán nélkül, aki időközben véget vetett életének. Az emlék mindenkiben mélyen él. Igyekeznek felidézni a történteket, hogy megtalálják a választ arra, hogy elkerülhető lett volna-e a tragédia. Az osztály pedig közösen képes lesz feldolgozni a traumát?

Generációjának egyik legsikeresebb rendezőjeként tartják számon Kárpáti György Mórt, akinek Erdő című kisfilmje szerepelt a Berlinale programjában, A Provincia pedig Cannes-ban debütált. A Jövő nyár a második nagyjátékfilmje a direktornak, ami bepillantást enged a fiatalok gondolkodásába.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!