Tom Hanks, mint morcos öregúr

2023.01.15. 10:18

Svéd történetet bújtattak amerikai köntösbe a film készítői

A svéd író, Fredrik Backman könyves karaktere, Ové már 2015-ben belopta magát a közönség szívébe, hiszen az északiak egy igen hű és kedves adaptációt készítettek Az ember, akit Ovénak hívnak című kötetből.

Cz. E.

Forrás: EO

Most pedig az amerikai filmkészítők vették kézbe a könyvet, hogy Tom Hanks főszereplésével készítsenek belőle filmet. A pécsi Cinema City január 15-én négy időpontban is műsorra tűzi az alkotást (11:15, 14:00, 16:45, 19:30). 

Ne lepődjön meg senki, de az Ové nevet Otto-ra cserélték, hogy az amerikai közönség jobban tudjon vele azonosulni, hiszen az Egyesült Államokban játszódik a történet. A címszereplő egyébként a lakópark réme. Nem hangos, nem rendetlen, nem szabálytalan, sőt pont az ellenkezője. És pont ez a baj vele, szuperrendes, visszafogott és mániákusan ragaszkodik a szabályok betartásához. Ha valaki ettől eltér, akkor jaj neki, mert Otto szívesen figyelmezteti a hibájára. A leckéztetés a lételeme. Egy nap azonban új szomszédokat kap, akik Dél-Amerikából költöznek a városba, akik kicsit másképp állnak az élethez. Hangosabbak, szabálytalanabbak, közvetlenebbek. És hiába próbálja Otto meggyőzni őket, hogy betartsák a szabályokat, ők inkább úgy gondolják, hogy a szeretet a lényeg. Még ha az egy kis ricsajjal is jár. 

Az eredeti filmet, ami egy igazi fekete komédia, jelölték a legjobb idegen nyelvű film, a legjobb smink és maszk kategóriában Oscarban, valamint elnyerte a legjobb európai vígjátéknak járó Európai Filmdíjat is. 

A hír, hogy amerikai változat is készül belőle már 2017-ben felröppent, de csak 2022. elején találtak rendezőt az alkotás élére. Most pedig már a mozikban is látható a morcos öregúr története amerikai köntösbe bújtatva. Reméljük, hogy hűek maradtak a könyvhöz és nem facsartak ki belőle mindent, ami jó.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában