Szórakoztatnak és tanítanak

2023.01.14. 08:50

Lúdas Matyi örök népszerűségnek örvend

A Pécsi Balett repertoárján mindig is szerepeltek olyan darabok, amelyekkel a gyerekeket és az ifjúságot szólítják meg. Január 14-én egy ilyen előadásra kerül sor délután 3 órai kezdettel. A darab pedig nem más, mint a rajzfilmként is népszerű Lúdas Matyi.

Cz. E.

Képünk illusztráció

Fotó: Pesthy Márton

A történet a felnőtté válás útjáról szól. Felnőttek és gyerekek egyaránt nyomon követhetik ahogyan egy fiatal fiúból a becsületéért kiálló, az igazságért harcoló, humorral és értelemmel tanító példamutató férfi válik. Lúdas Matyi karaktere már kétszázéves töretlen szimpátiának örvend gyermekien tiszta szívével. A néző az egész darab során szurkol neki, és várjuk, hogy a világ erkölcsi rendje helyreálljon. 

A Pécsi Balett társulata fontosnak tartja a fiatal közönség művészi nevelését. A korosztály számára készült előadásaik célja, hogy a minőségi szórakozás mellett megismertessék velük a klasszikus műveket.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában