Moziajánló

2023.01.21. 09:57

Veszélyes macska-egér játék bontakozik ki a mozivásznon

A sorozatgyilkosokról szóló alkotások fénykorukat élik.

Cz. E.

Képünk illusztráció

Fotó: Stock-Asso

Filmek és sorozatok jönnek ki a különböző streaming felületekre a legrettegettebb alakokról, akiket valaha a hátán hordott a Föld. Így nem meglepő, hogy januárban egy olyan filmet is játszanak a mozikban, amelyben egy sorozatgyilkos körül forognak az események. Az alkotás az Angyalok gyilkosa címet viseli, és a pécsi Cinema City január 21-én három alkalommal is vetíti (15.50; 20.20; 22.30). 

A történetben adott egy város, amely lakosait egy sorozatgyilkos tartja rettegésben, a rendőrség pedig tehetetlen. Ez az állapot pedig arra sarkalja őket, hogy segítséget kérjenek egy bebörtönzött bűnözőtől, akit mindenki csak úgy hív, hogy a Művész. A kegyetlen, de briliáns elme segít közelebb jutni az újabb áldozatokat szedő gyilkos pszichéjéhez, az üggyel foglalkozó nyomozópáros pedig egyre inkább a Művész hatása alá kerül, és macska-egér játék kezdődik.

A filmet jegyző Mauro Borrelli díjnyertes rendező nagy művészeti múlttal rendelkezik. Francis Ford Coppola vizuális munkatársaként kezdte, majd Gore Verbinskyvel és Tim Burtonnal dolgozott együtt. Az ő nevéhez köthető a világ első hiperrealisztikus CG-animációs játékfilmje is, a Final Fantasy. Így vélhetően az Angyalok gyilkosa látványban nem fog csalódást okozni.  

A bebörtönzött sorozatgyilkos szerepében John Malkovichot láthatjuk, akire az előzetes alapján, mintha ráöntötték volna a szerepet. És viszont láthatjuk a vásznon a vígjátékok egyik régi alakját, Martin Lawrencet is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában