Elstartolt az idei rendezvényszezon

2023.01.08. 15:43

Zsúfolásig megteltek a bulihelyek, dübörgött a zene

Hömpölygő tömeg Pécs belvárosában, zsúfolt belvárosi szórakozóhelyek, jó hangulat. Címszavakban így lehetne összefoglalni a szombati Made in Pécs Fesztivál történéseit.

Zs. J.

Fotó: Löffler Péter

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Made in Pécs Fesztivált. Az idei év első könnyűzenei fesztiválra rekord számú zenekart hívtak meg a szervezők. Nyolc helyszínen – a Cinderi utcai Amper Klubban, a Király utcai Made in Pécs Caféban, a Nappaliban, a Szabadkikötőben, a Rákóczi utcai Pécsi Estben, a Klimó György utcai Sárkány barlangban, a Lyceum utcai Ti-ti-tában és a Perczel utcai Trafikban – összesen 173 zenekar lépett fel. A fesztivál kezdete előtt három zenekar betegség miatt visszalépett, de hiányukat a szervezők három új fellépővel pótolták.
Hagyományosan a fesztivál délelőtt tíz órakor vette kezdetét, és hajnalig tartott. Egy-egy zenekar 20 perces koncertet adott, majd 20 perc szünet következett. Délelőtt tíz órakor a nagyobb zenekarok léptek fel, így először Rudán Joet, a 30Y-t, Don Gattot, Villuth Andrást, a Kacajt, a Dirty Dawnt, a Mehringert, a Percussion Project Pécs zenekarokat hallhatták a fesztiválozók.
 

– Ez egy misszió, egyfajta küldetés. Örömmel jövök minden évben, ha a szervezők hívnak, és eddig mindig hívtak. Ebben a városban születtem, itt nőttem fel, itt kezdtem el zenélni, koncertezni

 – mondta a koncertje után Rudán Joe, aki idén lesz 60 éves. Erre az alkalomra egy új albummal, illetve koncertekkel készül. Mint lapunknak elmondta, nyáron, júniusban a szabadtéri színpadon, a Káptalan kertben, egy szülinapi koncertet tervez.
Az idei Made in Pécs Fesztiválon minden korosztály képviseltette magát. Érkeztek szülők kisgyerekekkel, akiket a hangerőtől fülvédővel védtek. A legkisebb fesztiválozó egy tíz hónapos baba volt, a legidősebb, akivel beszéltünk, betöltötte a hetvenötödik életévét, és mint mondta: az unokája miatt érkezett a fesztiválra, hogy hallhassa miként zenél a csapatával.
Az idei fesztiválon a Tettye Forrásház négy fesztiválhelyszínen ingyenes frissítő pontokat hozott létre, illetve a csatornaszörnnyel, Budzillával is lehetett fotózkodni. A legszellemesebb képek készítői ajándékcsomaggal gazdagodhattak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában