Érdemes megnézni!

2023.02.19. 21:18

Díjnyertes művészek nyitottak különleges kiállításokat a vármegyeszékhelyen

M. B. E.

A kép illusztráció

Fotó: Rawpixel.com

Volt egyszer Pécsett egy szépreményű képzőművészeti fesztivál, a LOKART.  2021-ben rendezték meg, aztán a vírus felülírta a további terveket. Ezen a fesztiválon a kritikusok fődíjjal jutalmazták Palatinus Dóra alkotásait, s megosztott díjat kapott Burkus Judit és Vercz Szilvia. Idén pedig újra lesz LOKART, és ennek felvezetéseként tegnaptól láthatók az elsőként díjazottak kiállításai.

Egyébként nem most debütál a két részre bontott összeállítás, Pécs napja alkalmából az aradiak már láthatták, sőt a franciaországi Aix-en-Provence-ban, a Vasarely Alapítvány múzeumában is volt egy bemutató az európai kulturális örökség napja alkalmából.

A fődíjas Palatinus Dóra tárlata már február 9-től látható Lehetséges jelen címmel a Pécsi Galériában, fotográfiáknól és szobrokból.

Burkus Judit és Vercz Szilvia Tabula rasa című közös kiállítása pedig a Martyn Galériában február 16-án nyílt meg, s itt döntően papírból készült geometrikus rendszereket láthatunk.

Mindkét kiállítás március 11-ig díjmentesen látogatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában