Bábjáték

2023.02.18. 09:00

Jegesmaci barátai látogatnak el a Pécsi Kulturális Központ Apáczai Művelődési Házába

Az Ametist Bábszínház újra a nyakába veszi az országutat, hogy Pécsre látogasson és megörvendeztesse a bábokért rajongó gyermekeket február 18-án, délelőtt fél 11-kor a Pécsi Kulturális Központ Apáczai Művelődési Házában.

Cz. E.

Fotó: Danny Iacob

A társulatnak hagyományos, klasszikus bábszínházi előadásokkal, állat- és tündérmesékkel, marionett játékokkal van tele a repertoárja, ebből most a Jegesmaci barátai című műsorukat hozzák el a pécsi közönségnek. 

A történet két kíváncsi kis pingvinnel veszi kezdetét, akik hosszú vándorútra indulnak, hogy új barátokra, és ismeretekre tegyenek szert. Vándorlásuk során találkoznak a jegesmedvével, akivel barátságot kötnek. De mindezek előtt találkoznak Rozmárral, Bálna bátyóval, Teve Tivadarral, Oroszlánnal, Zsiráffal és Medvemamával is.

A társulat olyan műsorokat hoz létre és visznek el országszerte a gyerekeknek, amelyekkel mind a közösség, mind a partnerek elégedettek lehetnek. Niklesz Ildikó művészeti vezető így nyilatkozott a színházról: „A munka szeretete és a játék öröme szülte ezt a gyermeket.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában