Moziajánló

2023.02.24. 10:06

Magyar dokumentumfilmet vetítenek az Apolló Moziban

Az égető témákat feszegető 19. Re:verzió Filmfesztivál legjobbjait vetíti a pécsi Apolló Mozi három napon keresztül. A második napon, azaz február 24-én a KIM című magyar dokumentumfilmre lehet jegyet váltani.

Cz. E.

Fotó: Fer Gregory

Kim, teljes nevén Kim Corbisier Budapest titokzatos alakja volt. A filmet jegyző Kapronczai Erika tíz évvel ezelőtt találkozott vele először. Akkor még egy rövid filmet akart forgatni a művészről, de végül Kim metadonfüggéssel való megküzdéséről, a leszokás folyamatáról kezdett dokumentumfilmet készíteni. Ez az alkotás azonban befejezetlen maradt, mert néhány hónappal azután, hogy a rendező megismerte, Kim öngyilkos lett. 

Mindösszesen huszonhét éves volt. Egy kicsi, de rendkívül erős életmű maradt utána, kameráját pedig Kapronczaira hagyta, rajta megigéző felvételekkel. Ez a film már harmadik közös munkája a rendezőnek és Kimnek, de ez az első, ami végre el is készült, amit azonban a művész nem élt már meg.

A direktor a Pécsi Tudományegyetemen szerzett esztétikai, majd a Színház és Filmművészeti Egyetemen filmrendező diplomát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában