Nincs okunk panaszra

2023.03.05. 15:46

A mandalóri harmadik évada sem hazudtolja meg az első kettőt

Örülhetnek a rajongók, mert végre elstartolt A Mandalóri harmadik évada, és az első rész alapján hozza az első két szezon hangulatát. Szóval mindenki megnyugodhat.

Cz. E.

Fotó: Click98

A sorozat felépítése a nyitóepizód alapján maradt, azaz úgy áll össze a történet, hogy vannak fő- és mellékküldetések, amelyeket a főhősünknek teljesíteni kell, mint egy videójátékban. A Hitehagyott címet viselő első részben még nem vágunk bele rögtön a feladatokban, egyelőre csak meglengetik előttünk, hogy miket fog teljesíteni Din Djarin.  

Ahogy az előző évadok esetében úgy itt se számítsunk arra, hogy rohanni fogunk akcióból akcióba. Szépen lassan hömpölyögnek az események, mint egy lassú westernben, de ez nem is baj, mert pont ebbe a stílusba szerettünk bele még 2019-ben. De azért az adrenalinfüggők se aggódjanak, mert az első rész röpke harmincperce tartogat nem egy izgalmat. 

Ahogy az előzetesekből is kiderült, főszereplőnk el akar jutni a Mandalórra, hogy ott vezekeljen azért, mert megszegte a céh szabályait. Ugyan vannak páran, akik erről le akarják beszélni, de az nem vallana fejvadászunkra, hogyha hallgatna másokra. 

Nem mehetünk el szó nélkül Grogu, azaz a Baby Yoda mellett sem, akinek jelenléte kisebb zavart okozhat azokban a nézőkben, akik úgy gondolták, hogy nem nézik meg a Boba Fett könyvét, pedig igazán meg ér az is egy mesét, főleg, mivel A mandalóri harmadik évadát az köteti össze az előző szezonokkal. Azt látva kapjuk meg a választ, hogy Grogu, hogy tér vissza főhősünk oldalára.  

A bevezető rész alapján a vizualitással sem lesz probléma. Látszik a látványvilágon, hogy nem kis pénzt rááldoztak. Egy-két maszk talán hibádzik, de azokat annyi ideig nem kell néznünk az első részben, hogy nagyobb figyelmet fordítsunk rá. 

A röpke kicsit több mint harminc perc alapján azt mondhatom, hogy az epizód ízig-vérig Star Wars-osra sikeredett, amely jelző remélhetőleg a szezon végéig fennmarad. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában