Több mint ötévnyi munka van az alkotásban

2023.03.16. 10:37

Arról is mesél a film, hogy hogyan éljünk harmóniában a környezetünkkel

Az egyedi 3D animációban előadott gettófilm, a Nyócker! rendezőjének, Gauder Áronnak legújabb filmjét, a Kojot négy lelke című alkotását március 16-án kezdi vetíteni a pécsi Apolló Mozi este 6 órakor.

Cz. E.

Illusztráció

Fotó: Sergey Nivens

Az egész estés animációs film a mitikus Kojot figurával középpontban meséli el az indián teremtéstörténetet. Az univerzumnak a megteremtésének mítoszán kívül az alkotás arról is beszél, hogy miként élhetünk harmóniában a környezetünkkel, amíg nem késő, hogy ne pusztítsuk el magunkat a Földön.  

A Kojot négy lelke filmterve előtt két rövidfilmet készített indián mesék alapján Gauder Áron, illetve a Cinemon Entertainment, amelyek jelentős sikereket értek el nemzetközi szinten, és világszerte díjakat zsebelt be. Ezután született csak meg az egész estés indiántörténet terve, ami száz alkotó több mint ötévnyi munkájának az eredménye.  

Még 2022-ben a rendező azt mondta filmjéről, hogy ez nem csak “egy eddig sosem hallott teremtéstörténet, hanem a sokszínűség és a fenntarthatóság megőrzése kapcsán mindannyiunkat érintő kérdésekhez ad kapaszkodót az indiánok fantasztikus tudásán és bölcsességén keresztül. A földünk maga a paradicsom, amit lassan tönkre teszünk, ha ezt megértjük, együtt még megmenthetjük". 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában