Egy csomó kamasz szuperhősködik

2023.03.15. 09:56

Shazam! újra beveszi a szélesvásznat - sokak örömére

Újabb szuperhősfilm a mozikban, de ezúttal olyan, ami a DC univerzum égisze alatt született. Az alkotás pedig nem más, mint a Shazam 2 – Az istenek haragja című film, amelyet a pécsi Uránia Mozi március 15-én két alkalommal, este 6-kor és fél 9-kor vetíteni.

Cz. E.

Fotó: Hamara

Az első részben egy kamaszsrác szupererő tesz szert, akinek csak azt kell kiabálni, hogy Shazam!, és máris küzdhet a világ gonoszai ellen, és közben élvezi a szupererővel járó összes nagy poént. Ami még szórakoztatóbb úgy, hogy egy csomó másik egyidős lánnyal és sráccal lakik együtt, akik szintén képesek szuperhőssé változni. 

Suliba járnak, szórakoznak és üldözik a bűnt, egészen addig, ameddig a játék komolyra nem fordul. A szuperhősök életében pedig az a legnehezebb, hogy akkor is hősnek kell lenni, amikor náluk erősebb ellenféllel találják szemben magukat. És úgy néz ki, hogy Atlasz lányai pont ilyenek. A csapat azonban nem hátrálhat meg, kénytelenk úgy tenni, mintha amúgy nem kamaszok lennének, hanem igazi szuperhősök.  

A Shazam! második része ott folytatódik, mint az első, és igyekszik kihasználni mindent poént, ami a szuperhőssé váló kamaszok szituációban rejlik. 

A filmet ugyanaz a filmrendező jegyzi, aki az első részt is, azaz David F. Sandberg, akinek egyébként több horror van a repertoárjában, mint vígjáték. De a Shazam! 1-el bebizonyította, hogy a vígjátékok terén is tud igazán jót alkotni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában