Olvasás

2023.03.03. 17:16

Telefon helyett könyvet rejt a fülke Bólyban

Egyedülálló közösségi „Könyvfülke” várja az olvasást szeretőket az Erzsébet Vigadó mellett. A régi telefonfül­két alakították át helyi cégek, magánszemélyek közreműködésével. 

W. K.

Fotó: New Africa

- A pavilonba bárki beviheti azokat a könyveket, amelyeket megunt, és elviheti azokat, amelyeket szeretne elolvasni. A fülke folyamatosan nyitva, az esti válogatást világítás segíti - adta hírül az intézmény.

Az Erzsébet Vigadó tájékoztatója szerint a projekt célja egy olyan közösségi tér kialakítása is, ahol az olvasást szerető emberek találkozhatnak, beszélgethetnek, megoszthatják egymással olvasásélményeiket. - Az intézmény vállalta az első feltöltését, a folyamatos állományfrissítés azonban az olvasók „feladata”. Az Erzsébet Vigadó munkatársai rendszeresen ellenőrzik, átnézik és szükség esetén - ha például sérült, hiányos könyvet találnak - selejtezik a dokumentumokat - közölték. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában