Jó hangulat

2023.04.17. 17:30

A korabeli majálisokat idézik meg a szervezők

A Balokány Majális – a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának hallgatóinak és a L!FT szakkollégium önszerveződő, önkéntes és közcélú kezdeményezése – Pécs városának egészét célozza meg.

Cz. E.

Fotó: AS

Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt garantált szórakozást nyújt majd ez a május elsején megrendezendő hagyományos majális, amelyet koncertekkel, foglalkozásokkal kiállításokkal és sok más kikapcsolódási lehetőséggel gondoltak újra.

A Balokány-liget tószínpadán koncertek és előadások sokaságát láthatja a közönség. A zenei programot úgy állították össze, hogy minél több fiatal zenekar és előadó megjelenési lehetőséget kapjon. A szervezők széles palettáról válogattak, így a népzenétől kezdve a popzenén át egészen a metálig és a kísérleti elektronikáig lesz minden is: NémaH, Bánkuti Gellért, Nightindale, Kaiba Korp, Szabad Prédák és még sokan mások.

A koncerttel párhuzamosan a liget területén sok más programmal is készülnek a szervezők, hiszen a majális elengedhetetlen részei a kézműves, művészeti foglalkozások. Ennek fényében lesz meditatív gyöngyállatfűzés, képeslaprajzoló workshop, agyagozó műhely, dombornyomott füzetkészítő műhely, batikolás, elektronikai bütykölde.
És ha már a más programoknál járunk, akkor muszáj megemlítenünk a pónilovaglást, az állatsimogatót és a lufihajtogatást is, amit a kisebbek garantáltan élvezni fognak. Mindemellett pedig kiállításokra is számíthatnak az érkezők.

A programok mellett a szervezők nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy megismertessék a majálisok, a május- és tavaszünnepek történetét. Mindezt még az esemény előtt Novák Ábris írásaival, amelyek az esemény Facebook és Instagram oldalán is olvashatók. És persze ott van a Balokány története is, amelyet sokan látogatnak, de talán kevesen ismerik a történetét. Ezt a vonalat meg fogva szintén Novák Ábris merült el a sokrétű történetet és funkciót viselő helyszín történelmében. Ezzel kapcsolatos bejegyzései szintén megtalálhatók az esemény közösségi média oldalain.
Az eseményről bővebben a balokanymajalis.hu oldalon olvashatnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában