Bulival búcsúzik a vasárnap

2023.04.09. 09:48

Funky zenével lazulhatunk el teljesen

Ha kicsit unjuk már a családozást az ünnepek alatt, akkor mozduljunk ki egy buli erejéig – és erre a pécsi Szabadkikötő ma esti party-ja tökéletesen megfelel.

bama.hu

Már túl voltunk a tizenhat évesen menetrendszerűen eljövő punk-lángoláson, és kellett valami új, valami meglepő – ez lett a francia hiphop, MC Solaar. Őt még az MTV is felkeverte néhanapján, könnyű volt megszerezni is.

Aztán egy unalmas délelőttön egy új album keveredett elő, a matektanár hozta, legfeljebb nyolc évvel volt idősebb nálunk, otthon volt a nyáron, Marseille-ben, és elhozta kedvenc énekese néhány albumát, s mikor hallotta, hogy most Solaar nekünk a legnagyobb, villantani akart.

Akkor most hallgassuk meg ezt, mondta, félretolva a másodfokú egyenleteket. Indult az ütem, Eric Eliott, mi bólogattunk, előbb beleegyezően, majd lekövetően. Elsőre még csak a zene fogott meg minket - később már a szöveg is, a rengeteg jó rím, az ipari mennyiségű szójáték. Ezután döntöttük el: egyszer mi is csinálunk egy bandát, és csakis ilyet játszunk majd. Nem csináltunk, persze, inkább megöregedtünk csendben.

Nekünk tehát így jött a funky – másoknak meg máshogy jöhet. Mondjuk ma este, a pécsi Szabadkikötőben, ahol Dirt Danger biztosítja a funky hangulatot Kerekes Kornél, Kerekes Bazsa, Zentai Peti, Dj R-Nold, Wéber Zsuzsi és Pető Szabi közreműködésével. Velük tart a Pécs City Breakers csapata is, az üresjáratokban pedig Balc pakolja a zenéket.

(Funky húsvét, Szabadkikötő, Pécs)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában