Költészet és zene

2023.04.08. 10:09

Ezúttal „Bársony nesz inog” a pécsi Harmadikban

Költészet napi jótékonysági est lesz április 11-én 19 órakor a Pécsi Harmadik Színházban.

M.B.E.

Fotó: Dunántúli Napló

Ismeretes, hogy a teátrum évtizedek óta egyik fő feladatának tekinti hitelesen bemutatni a kortárs magyar szerzők

műveit. Most pedig a kortárs szerzők fogtak össze, hogy segítsenek a színháznak: a költészet napján, április 11-én 19 órakor rendhagyó műsorral várják az irodalomkedvelőket a Pécsi Harmadik Színházban. A kortárs írók, költők újabb vagy régebbi szövegeikből, kedvenc kötetük verseiből, prózáiból, színházhoz kötődő alkotásaikból olvasnak fel egy-egy részletet. A fiatalok körében rendkívül népszerű modern műfajok egyike, a slam poetry is helyet kap Kövér András (Kövi) és Hetesi Júlia fellépésével. Sőt, zene is lesz, Beck Zoli (30Y) és a Szélkiáltó együttes két muzsikusa jóvoltából.

Izgalmas, változatos, tartalmas összeállítás készül tehát József Attila születésnapjára és kiváló kortárs szerzőkkel találkozhat a közönség egy időben, egy helyen. A várható tollforgatók: Ágoston Zoltán, Aknai Péter, Balogh Robert, Csordás Kata, Egressy Zoltán, Kerékgyártó István, Kiss Georgina, Kiss Tibor Noé, Havasréti József, P. Horváth Tamás, Horváth Viktor, Meliorisz Béla, Mohácsi Balázs, Simon Bettina, Tóth Krisztina, akik dedikálják is saját könyveiket.

A ,,Bársony nesz inog” című est a Színházmentő akció folytatásaként valósul meg, s valamennyi közreműködő lemondott a tiszteletdíjáról a színház javára. Az est házigazdája Balogh Robert, közreműködik: Bacskó Tünde színművész. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában