Sokszínű Harkány

2023.04.23. 20:45

Három nemzetiség szervezett közös programot a hétvégén

Zs. K.

Fotó: Czene Zoltán

Második évben rendezték meg Harkányban a horvát–német–szerb közös nemzetiségi estet, Sokszínű Harkány címmel. A Kiss József Művelődési Házban szombaton este Hosszúné Dávid Éva alpolgármester nyitotta meg a programot, amely után a Bátaszéki Heimat Német Nemzetiségi Tánccsoport lépett fel. A harkányi horvát közösség meghívására a Bribirről érkezett kulturális egyesület adott műsort, akik tengerparti énekeket és táncokat mutattak be népviseletben. Ezt követően a Millich zenekar kíséretével horvát és német táncház következett.

Fotó: Czene Zoltán


Radosnainé Geosits Györgyi, a harkányi Horvát Vegyeskórus vezetője elmondta, a program vasárnap is folytatódott, ugyanis a horvát vendégeket a harkányi horvát önkormányzat szervezésében Pécsen Sárosácz Mihály, a Baranya Vármegyei Horvát Önkormányzat elnöke fogadta, majd Drago Horvat főkonzul is köszöntötte őket. A rövid pécsi városnézés után Harkányban, a Radosnai Pincében borkóstolóval és házi füstölt falatokkal folytatódott a nap. Este a sellyei Ormánság Étteremben vacsoráztak a vendégek a hazautazásuk előtt.

Fotó: Czene Zoltán

 

Fotó: Czene Zoltán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában