Különleges program

2023.04.30. 15:23

Pécs az itt élő nők nélkül egészen más hely lenne

zs. k.

„Íme, a pécsi lányok!” címmel újabb különleges városi programra invitál az Imagine csapata, anyák napjára. Mi lehet a közös egy köztörvényes pénzhamisítóban, egy Zsolnay lányban, egy cukrászban és egy apácában? Hát persze, hogy az, hogy mindannyian fontos nők voltak Pécs életében. 

Anyák napjához közeledve a rendhagyó pécsi történelmi kalandozáson a résztvevők megismerhetik ezeknek a hölgyeknek a történetét, akik Pécs színes, formáló egyéniségei voltak. A család női tagjainak megünneplésére kiváló alkalom egy közös séta a belvárosban, ahol bejárhatjuk Pécs utcáit, felidézve az egykor itt élők életét. Az Imagine sétáin elfeledett titkokra, legendákra, izgalmas családi históriákra derül fény. 

Május 6-án a belváros utcáin sétálva nőegyletekről és bordélyokról, egykori testgyakorló intézetről és zárdáról, a Zsolnay család nő tagjairól és szorgos városi honleányokról hallunk. Megtudhatjuk, miként alakult át a társadalmi munkamegosztás a 19. századtól, hogyan lettek a nők is egyre láthatóbb tagjai a pécsi közéletnek, vallási színterének vagy épp vállalkozói világának. A történetek pedig újra és újra meggyőzhetnek minket arról, hogy Pécs az itt élő nők nélkül egészen más hely lenne. A vezetésekre nem csak turistákat, de minden pécsit is szeretettel várnak, akik egy könnyed, de tartalmas kikapcsolódásra vágynak. A séta időpontja: 2023. május 6. 10 óra, találkozási pont: Kossuth tér – Kossuth szobor. A séta időtartama kb. 2,5 óra. 

A részvétel előzetes jegyvásárláshoz kötött, további információk, további sétaidőpontok az imagine.hu oldalon olvashatók. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában