Lemarad, aki most nem vesz jegyet

2023.05.05. 10:12

Az egyik legnagyobb hatású 20. századi fesztivál mélyébe dobja a nézőket a film

Aki most nem vesz jegyet az lemarad az egyetlen alkalommal vetített Woodstock dokumentumfilmről. A vetítés időpontja május 5. délután 7 óra.

Cz.E.

Fotó: mark reinstein

A Woodstock egy fesztivál, amiről talán mindenki hallott már. Az első alkalom igazi kulturális jelentőséggel és hatással bírt. Ide repíti vissza a közönséget ez az amerikai alkotás, amely bevisz minket a legnagyobb hatású 20. századi esemény mélyébe. Olyan koncertekbe nézhetünk bele, mint Canned Heat, Joan Baez, a The Who, a Sha-Na-Na, Joe Cocker, Country Joe, Arlo Guthrie, a CSN trió, a Ten Years After, a Jefferson Airplane, John Sebastian, a Santana, a Sly and the Family Stone és Janis Joplin. És nem utolsó sorban Jimi Hendrix produkálta minden idők, egyik, ha nem a legjobb zenei élőshowjába is betekinthetünk, benne az amerikai himnusz gitárszólós verziójával.  

A film mozi-változata eredetileg 185 perces, de az Apollóban most a 224 perces rendezői változatot vetítik, erősen hangsúlyozva, hogy egyetlen alkalommal.  

Mozis hatása nem véletlen a filmnek, hiszen a rendezőt, Michael Wadleigh-et a vágásban hatan segítették ki, köztük Thelma Schoonmaker és Martin Scorsese párosa. Az Oscar-díjas alkotást Roger Ebert az addig készült legjobb amerikai dokumentumfilmnek nevezte, a Rotten Tomatoes-on pedig máig 100 százalékos értékelésen áll.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában