Sztárkeringő a szabadtérin

2023.05.31. 16:20

Legendás filmek elevenednek meg, legendás mai szereplőkkel

Idén a Káptalan Kertben hat bohózattal, komédiával, vígjátékkal, zenés előadással várja júliusban a Pécsi Nyári Színház a közönséget. Ennek a sorozatnak az önfeledt szórakoztatáson túl az a nagy erénye, hogy legendás rendezők és színészek érkeznek ide, akiket híres filmekből és színdarabokból ismerhetünk. S igen, ezúttal is sztárparádéra kell készülni.

M.B.E.

Rögtön egy nagyágyúval indul a program július elsején. A Mezítláb a parkban a tengerentúlon a Broadway-n is nagyon befutott, majd filmen is világhírű lett. Írója Neil Simon ezzel a művével robbant be a köztudatba, majd lett a komédia nagymestere. A film egyébként 1967-ben készült Jane Fondával és Robert Redforddal a főszerepekben. A New York-i szerelmes történetben az Orlai Produkcióban is találkozhatunk nagy nevekkel, Kerekes Évával (ő nyerte meg a legtöbbször a POSZT-ok történetében a Legjobb színésznő díjat), valamint Epres Attilával (többek között a Szomszédok, az Aranyélet tévésorozatokból, a Cha-Cha-Cha és a Privát kopó filmekből ismerhetjük).

Aztán jön az Oscar 11-én, egy kacagtató tanulságos darab a Kaposvári Csiky Gergey Színház előadásában. Itt a főszereplő Sarkadi Kiss János, akit könnyű a pécsieknek beazonosítani, mert negyedszázada a kaposvári színház tagja és a teátrum POSZT-sikerei közül részese volt például Csak egy szögnek, de a Mi kis falunk tévésorozatban is láthatjuk, mint Svábot.

A Maga lesz a férjem bemutatója 14-én következik. Igazi zenés színházról van szó, melyet már 1937-ben filmre vittek (Jávor Pál és Kabos Gyula is játszott benne). A szerelmi történet zenéjét Márkus Alfréd szerezte, a dalszövegek szerzői közt ott volt Nóti Károly is, míg a mai színpadi változatot Koltai Róbert rendezte. Pazar a szereposztása, láthatjuk hallhatjuk énekelni benne Fogarassi Bernadettet, Nyertes Zsuzsát és az egykori pécsi Jézus Krisztus Szupersztár főszereplőjét, Csengeri Attilát is. Az idei nyári felhozatal további érdekessége, hogy ez a két darab idei premier, sőt Cooney-től a Funny Money (július 26.) még csak ezután kerül be a nagyszínházba.

A L’art pour L’art július 15-én érkezik. És ez nem légből kapott hír, bár a vidám csapat Dollák-Sally Róberttel az élen ezúttal légitársaságként szárnyal a színen. Majd július 22-én Gergely Róbert, a Pécsről induló színész-énekes hozza teátrumát. A játékuk címe: „Fogj egy sétapálcát!” önmagáért beszél, dalban, táncban, kuplékkal, korabeli jelenetekkel az 1930-as évek hangulatát és humorát idézik meg. Itt a sztárvendég az extra: Heller Tamás Érdemes művész játéka, akit elsősorban Mikroszkóp színpados munkájáról azonosíthat be a nagyérdemű, de ott volt annak idején a Familia Kft-ben, az Angyalbőrben című filmben is. Miközben olyan régi slágerek hangzanak majd el, mint a Meseautó, az Oda vagyok magáért, az Ujjé a ligetben.

Ha nyári színház, akkor Cooney valamelyik darabja kihagyhatatlan. A Bánfalvy Stúdió pedig megszerezte Funny Money című művének kizárólagos országos játszási jogát, s ezt láthatjuk 26-án, többek közt Ganxsta Zolee-val az egyik szerepben.

Szóval a sztárparádé, a féltuvcatnyi vidám est adott, bizonyos, hogy a szabadtérin a júliusi előadásokon senki sem fog unatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában