Programajánló

2023.05.11. 12:36

Már készülnek a VII. BabArc Fesztiválra

Nagy lelkesedéssel készülnek a babarciak június 3-ára, a VII. BabArc Fesztiválra.

Zs. K.

Forrás: Babarci Német Önkormányzat

A programot a Babarci Német Önkormányzat rendezi meg évről évre nagy sikerrel. A sváb hagyományokra épülő program minden évben népviseleti felvonulással indul, a fesztiválra a helyi kulturális csoportok mellett más településről is hívnak a szervezők fellépőket.

Forrás: Babarci Német Önkormányzat

A program helyszínéül szolgáló régi sváb utcát benépesítik a környékbeli kézművesek, valamint több régi mesterséggel is megismerkedhetnek az ide látogatók. A vendégek a fafaragónál, fazekasnál, a varróműhelyben, a nagymosásnál, a patschker – és a mézeskalács készítőnél megtekinthetik, vagy akár ki is próbálhatják a hagyományos mesterségeket és szokásokat. 

A meseudvarban érdekes, nemzetiségi hagyományokra épülő játékokkal, feladatokkal várják a kicsiket és nagyokat. Ugyanitt lehet kézműveskedni, csuhéjból kreatívkodni, hajat fonni, sőt, a sváb táncház keretében akár táncra is lehet perdülni. Az ételudvarban sváb babos ételekkel várják a vendégeket, a látványkonyhában pedig babostésztát és igazi, hagyományos nyújtott rétest lehet kóstolni. Az este sváb bállal zárul, amihez a zenét az Unterrock zenekar szolgáltatja. A kínálat minden tekintetben bőséges, minden korosztálynak az igényeit kielégítő lesz.

Újdonság az idei évben, hogy a Heimat Egyesület szervezésében csatlakozik a program az LDU (Magyarországi Németek Országos Önkormányzata) által indított „Kulcs a 300 éves múlt kapujához” című kampányhoz is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában