Együtt mulathatunk

2023.05.07. 21:00

Negyven éve szól a Zengő – Jubileumi koncert és táncház várja a közönséget pénteken

A hazai népzene szerelmesei országszerte ismerhetik a Zengő együttest, amely idén ünnepli fennállásának negyvenedik évfordulóját.

M. R.

Fotó: Löffler Péter

Az együttes tagjai az elmúlt évtizedek alatt számos zenei rendezvényen és fesztiválon bizonyították már tehetségüket. A kerek évforduló alkalmából most egy rendhagyó koncerttel és táncházzal készülnek, amely május 12-én este hétkor kezdődik a Zsolnay Negyed E78 koncerttermében. 

A nagyszabású műsor keretében a Zengő együttes meghívta vendégeit, akik saját műsoraik mellett közös produkcióval is készülnek a házigazdákkal. A koncerten fellép a Szélkiáltó együttes, az Anno Musica, a Bergics-Szlama duó, Király Nóra, a Zengető együttes és az egykori alapító tagok is. A rendezvényen a Zengő olyan népzenei darabok is felcsendülnek majd, amelyek az elmúlt negyven évben fontos szerepet játszottak a zenekar életében.

A koncertet egy táncház zárja, amelyen a közönség szabadon táncolhat a Zengő együttes és vendégeik muzsikájára. A táncház lehetőséget ad arra, hogy a népzene szerelmesei közösen ünnepeljék az együttes negyven éves jubileumát, és együtt táncolhassanak a zenekar által előadott dallamokra.

Az együttes hasonlóképp ünnepelte 30 éves jubileumi koncertjét is, amelyre tíz esztendővel ezelőtt szintén olyan vendégeket hívtak, akikhez barátság és közös alkotások elméke fűzi őket. 2013-ban Berecz András, aki egyik albumukon is közreműködött, valamint Eredics Gáborral, a Vujicsics együttes vezetője, illetve Rüdiger Oppermann, a német hárfaszövetség elnöke, és Enkh Jargal mongol torokénekes és Morinhuur játékos is részt vettek az akkori jubileumi ünnepségen. 




 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában