Száz éve írták

2023.05.07. 18:33

Napernyővel küldték rá a nőt az aszfaltbetyár fotógráfusra

Egy levelet közölt a Pécsi Napló 100 éve, ahol arról panaszkodik az olvasó, hogy az „aszfaltbetyárság” is lépést tart a modern kor vívmányaival. Tanácsot kért a laptól, és ők válaszoltak.

Zs. J.

A nő levelében azt írja, hogy a gépek korában élünk, a modern aszfaltbetyárság tehát géppel dolgozik, fotógrafaló géppel. Eddig csak a szemével, vagy legfeljebb a monoklijával „vágott oda“ az üldözőbe vett hölgy arcába, most, mint ahogy a panaszkodó kisasszony írja, a betyár úr masinával operál. Lesben áll a Kodakjával az utcasarkon és alkalmas pillanatban egyszerűen „lekapja a kicsikét.“ Így került a tisztességes lány fotográfiája idegen „urak“ prédájává, zsákmányává.

A lap tanácsot ad, mit tegyen: 

„Ha még egyszer ilyen gépes aszfaltbetyár settenkedik rá, ne sajnálja a napernyőjét. Húzzon vele rá akkorát, amekkora csak jól esik, a gavallér Kodakjára és ha ütés közben el is téveszt egy betűt és a Kodakja helyett a kobakját találja el az se baj.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!