Emlékév

2023.05.08. 14:42

Petőfi korabeli játékok is készülnek majd a téren

Egy hetes programsorozattal csatlakozik a komlói Közösségek Háza a Közösségek Hete 2023. Petőfi 200 felhíváshoz.

W.K.

Fotó: © Unger Tamás

A május 8-án kezdődő, és a jövő hét több napját érintő rendezvénysorozat elemeit úgy válogatták össze, hogy a Komlón élő generációk mindegyikének kínáljanak az emlékévhez méltó, szórakoztató, ismeretterjesztő, élményekben gazdag programokat. - A színes összeállítással erősíteni szeretnék, hogy Petőfi ma is élő példakép lehessen mindannyiunk számára - hangsúlyozta ajánlójában az intézmény. 

A Közösségek Hete nyitóeseményeként május 8-án a Komlói Örömtánc csoport tagjai "Szabadság, szerelem "címmel indulókra készített koreográfiákat mutatnak be 10 órai kezdettel a Közösségek Házában, majd 15.30-tól irodalmi délutánnal várja az érdeklődőket a Hétdomb Természetbarát Egyesület. 

Május 9-én az intézmény szabadulószobája várja az ifjúságot a szabadságharc eseményeiből, illetve Petőfi életének állomásaiból összeállított feladatokkal. Az alsó tagozatosok ugyanezen a napon irodalmi nyelvi vetélkedőn mérhetik össze tudásukat, felelevenítve Petőfi költészetét. 

Május 10-én családi játszóházat rendeznek a 48-as téren, ahol Petőfi korabeli játékok készítésére is lehetőség nyílik. Másnap, a rendezvénysorozat részeként a Komlói Könyvbarát Kör kirándulást szervez Kiskőrösre, Petőfi szülővárosába. Május 12-én pénteken délelőtt mondókákkal, énekekkel tarkított baba-mama foglalkozással, illetve délután a 48-as téren a Pöndöly Néptáncegyüttes flashmobjával zárul az egész hetet átívelő program. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában