Tiszteletüket fejezik ki

2023.05.09. 10:51

Számos programmal várja a civil közösségeket a Janus Pannonius Múzeum

A Janus Pannonius Múzeum is csatlakozott a Közösségek Hete rendezvénysorozathoz, amelynek keretében május 9-én a civil közösségek számára nyitják ki tereiket.

Cz. E.

Fotó: Löffler Péter

„Ünnepeld a Közösséged!” mottóval indult útjára 2017-ben a hagyományteremtő programsorozat, a Közösségek Hete, amely országszerte igyekszik megmozgatni intézményeket, szervezeteket, közösségeket, településeket.

Pécsen összesen 1050 bejegyzett civil közösség működik, számukra nyitja meg a JPM a kiállítások, programok kapuit, hogy tiszteletüket és elismerésüket fejezzék ki azért, hogy rendíthetetlenül cselekszenek, alkotnak, szolgálnak.

Változatos programokkal várja az intézmény a civil közösségeket, valamint a városban működő, akadállyal élőket képviselő szervezeteket.

Május 9-én ingyenesen látogathatják a közösségek az alábbi kiállításokat, múzeumokat: Hűséggel és bátorsággal című időszaki kiállítás, JPM Vasarely Múzeum, JPM Zsolnay Kiállítás, JPM Modern Magyar Képtár, JPM Néprajzi Múzeum. Azonban fontos információ, hogy a látogatások regisztrációhoz kötöttek, amely a Közösségek hete - Múzeumban, közösségben Múzeumlátogatás nevet viselő Facebook-eseménynél elhelyezett linken tehető meg.

 

A múzeumlátogatások mellett három választható programot is létrehoztak. Az egyik a május 9-ei, délután fél 5-kor kezdődő A Montmartre világa litográfiákon és élőben – improvizáció Toulouse-Lautrec műveire címet viseli, amelynek keretében a résztvevők kipróbálhatják, hogy hogyan kerülhetnek kapcsolatba a művész világával a képzőművészeten, a színházon és a találkozásokon keresztül.

A második választható program a délután 5 órai Városcsavargó – várostörténeti körút kerékpárral. A résztvevők a városfalat körbebiciklizve, egy régész vezetésével fedezhetik fel a látható és a már eltűnt régi városrészeket.

A harmadik esemény pedig este 9-kor valósul meg Egy görbe este Pécsett – fáklyás városnézés címen, amely során a reformkori Pécs életébe, szokásaiba, lehetőségeibe pillanthatnak be az érdeklődők.

Minden esemény regisztrációhoz kötött, amely a Facebook-eseményekben elhelyezett linkeken tehetőek meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában