Klasszikust vetítenek

2023.06.24. 10:30

A hetvenes évek szexbálványával készült film újra nagyvásznon

Egy újabb Quentin Tarantino filmet vetít a pécsi Apolló Mozi. A Veszett világ után a Jackie Brown című alkotást nézhetjük meg nagyvásznon két alkalommal, június 24-én és június 26-án délután 7 órai kezdettel.

Czeczon Enikő

Forrás: Apolló Mozi

Az 1997-ben készült főszereplője Jackie Brown, aki stewardessi fizetését azzal próbálja kiegészíteni, hogy pénzt csempész be az Államokba a fegyverkereskedő Ordellnek, míg egy nap egy rendész ügynök és egy zsaru rajta nem ütnek a reptéren. Megfenyegetik, hogy börtönbe csukják, ha nem segít nekik elkapni Ordellt. Max Cherry, az együttérző óvadékügynök és Jackie vakmerő tervet eszelnek ki, amivel kijátszhatják egymás ellen az őt fenyegetőket. De a dolgokat tovább komplikálja Ordell két barátja, Lousi Gara és Melanie Ralston, akiknek megvan a saját hátsó szándékuk.

A Jackie Brown az az alkotás, amellyel Tarantino tiszteleg a film noir és a blaxploitation műfajok előtt, címszerepben a hetvenes évek fekete szexbálványával, Pam Grierrel.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!