Ilyenre még nem volt példa

2023.06.11. 13:40

A Szent Jobb országjárását tárgyalják a könyvbemutatón

A Janus Pannonius Múzeum Csontváry Múzeumában június 13-án, kedden 16.30-tól a Szent Jobbal ismerkedhetnek meg az érdeklődők közelebbről. Pontosabban A Szent Jobb országjárása 1938-1942 című könyv bemutatójára kerül ekkor sor.

Mohay Réka

Fotó: Havran Zoltán

A Magyar Nemzeti Múzeum kiadásában megjelent kötetről több szakértő fog beszélgetni a keddi eseményen. Részt vesz dr. Mészáros Balázs, a kötet szerkesztője, a Magyar Nemzeti Múzeum kiadóvezetője, dr. Csonta István, egyháztörténész, a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola adjunktusa, illetve Várdai Levente, történész, a Janus Pannonius Múzeum muzeológusa. 

A Szent Jobb országjárására 1938-ban a Szent István-év keretében került sor, s ez a kezdeményezés sok szempontból újat hozott az augusztus 20-i Szent Jobb-körmenethez képest, ugyanis az országjárás célja kifejezetten az volt, hogy az ereklye minden jelentősebb településre eljuthasson – ezt megelőzően ilyenre nem akadt példa. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában