Százhetven kerékpáros gördült

2023.06.24. 20:02

Ezért volt szombaton tele a Villányi Borvidék bringás csapatokkal

Százhetvenen kerékpároztak szombaton a Gördülő Dűlőkön. A Siklós-Villányi Borút Egyesület által szervezett élménybringatúra résztvevőit ezúttal is finom falatokkal és jóleső frissítőkkel várták a pincészetek.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Hendinger Zsófia

Az évek óta egyre népszerűbb élménybringatúrára ezúttal 170-en jelentkeztek, a résztvevők majdnem fele a leghosszabb, 30 kilométeres távot választotta. A másik két távon, a 20 és a 15 kilométeres túra nagyjából fele-fele arányban vonzotta a kerékpárosokat. A regisztráció Villányban, Gere Tamás és Zsolt Pincészeténél volt, és a Villány-Siklósi Borút szolgáltatói minden távon 5-5 állomáson várták a résztvevőket finomságokkal. A családok, párok és baráti társaságok csodaszép (kerékpározáshoz ideális) időben – nem kánikulában, nem hidegben – tekerhettek. Bár itt-ott ellenszélben, és csöpögő esőben haladtak két frissítő állomás között, nem bánták, hiszen megpihenhettek a kijelölt pincészeteknél, vendéglátóhelyeknél.  A végállomáson, a Siklósi Várnál, Villányi REDy-kóstolóval fogadták a befutókat, emellett az elővételes jegy mellé a siklósi Piknik Center jóvoltából finom babgulyást kaptak a túrázók.

– Minden évben igyekszünk változatosabbá tenni az útvonalakat, más-más frissítőpontokat kínálni a távokon. Nagyon örülünk, hogy a program egyre népszerűbb, sokan jönnek az ország távolabbi részeiről. A végállomáson, a Siklósi Várnál, Villányi REDy-kóstolóval fogadtuk a befutókat, emellett az elővételes jegy mellé a siklósi Piknik Center jóvoltából finom babgulyással kínáltuk a túrázókat – mondta Hendinger Zsófia szervező, a Villány-Siklósi Borút Egyesület borúti menedzsere.
A szervezők ősszel visszavárják a kerékpározni szerető borkedvelőket, illetve a Villányi Borvidék szerelmeseit, hiszen szeptember 9-én a Szüreti Gördülő Dűlőket rendezik meg. Az őszi színekbe borult dűlőket csodálva tekerhetnek majd a résztvevők a pincészetek, vendéglátóhelyek között.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!