Francia krimi a nagyvásznon

2023.06.01. 10:30

Hátborzongató gyilkosság borzolja fel a kedélyeket

Nagyon kevés krimi készül mostanában nagyvászonra, de azért néha akad egy-egy alkotás, amit moziba is küldenek, ilyen a június 1-jén, este 8 órakor a pécsi Apolló Moziban vetített az Akkor éjjel című francia film.

Cz.E.

Fotó: zef art

Sok olyan krimivel találkoztunk már, amelyben a nyomozót kísérti az egyik bűnténye, mert az valamiért jobban felkavarta, mint a többi, és az okát sem tudja, hogy miért, ebben a filmben is hasonló esetnek lehetünk tanúi.

Az Akkor éjjel film története a francia Alpok egyik kisvárosában játszódik. Az itt élők életét felkavarja egy fiatal nő hátborzongató meggyilkolása. A rendőrség nyomozni kezd a tettes után, a két kijelölt nyomozó pedig csak erre az ügyre fókuszál. Folyamatosak a kihallgatások, a gyanúsítottak köre viszont egyre csak nő, ahogyan a nyomozók bizonytalansága is. 

A bűntényben csak egyetlen dolog biztos, hogy 12-én éjjel történt, amikor a gyilkos élve elégette Clarat.  

A filmet Dominik Moll rendezte, akinek a 2000-ben bemutatott Harry csak jót akar című filmje számos César-díjat nyert, köztük a legjobb színész, a legjobb rendező és a legjobb vágás kategóriában. A 2000-es Cannes-i Filmfesztiválon Arany Pálma-díjra is jelölték. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában