Punklegendák is érkeznek

2023.06.29. 11:00

Nyári színház, húzós koncertek, nagy bulik – nem fogunk unatkozni!

Indul a szabadtéri rendezvények sorozata szerte az országban. Baranyában is lesz több könnyűzenei fesztivál, de a színházrajongók is vidám szórakoztató darabokat kapnak egy hónapon át Pécs centrumában.

Mészáros B. Endre

A Káptalan Kertben július elsejétől indul a Pécsi Nyári Színház. Hat  bohózatot, komédiát, vígjátékot, zenés előadást láthatunk legendás rendezőkkel és színészekkel, köztük elsőként július elsején A Mezítláb a parkbant, mely a Broadway-n is nagyon befutott, majd filmen is világhírű lett. Jön az Oscar a Kaposvári Csiky Gergey Színházból, a Maga lesz a férjem zenés játék, melyet már 1937-ben filmre vittek, de most Koltai Róbert rendezte. Ha pedig zene, érkezik a L’art pour L’art és Gergely Róbert teátruma is, utóbbi a „Fogj egy sétapálcát!” dalos, táncos előadással. Láthatunk újra Cooney komédiát, a Bánfalvy Stúdió mutatja be a Funny Money darabot.

A nyár fő alter akciója, a Fishing on Orfű június 28-tól négy napon át hét színpadon közel másfélszáz fellépőt vonultat fel a Panoráma Campingben. Itt lesz a Quimbytől a Carson Comán át Kispál és Lovasiig mindenki, s jönnek tehetséges friss zenekarok is. Van egy erős nosztalgiavonal is, Hobóval, a KFT-vel.

A progresszív rock híveinek június 26-július 2. között érdemes elzarándokolni a Paksi Gasztrobluesra, ahol korábban már olyan legendákat hallhattak, mint Keith Emerson, vagy a Yesből Rick Wakeman. Ezúttal Miller Anderson, a Texas Flood, a folk-rock gitáros-énekes francia Gaelle Buswel, a kanadai-amerikai Philip Sayce a sztárvendég. Július 6-tól pedig újra Orfű, Panoráma Camping, mert ismét lesz Toxic Weekend. Három nap alatt harminc zenekar lép fel, a legjobb hazai és kiemelkedő külföldi punk valamint hardcore csapatok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában