Újabb tárlat

2023.07.23. 16:40

Nem áll majd üresen a Csontváry Múzeum

Ajándék zongora- és dalkoncerttel, tárlatvezetéssel búcsúzott vasárnap a Janus Pannonius Múzeum Toulouse-Lautrec világától, de nem marad sokáig üresen a Csontváry Múzeum.

Zsigmond József

Fotó: Löffler Péter

Augusztus 7-től megnyílik a Szépművészeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria és a Janus Pannonius Múzeum közös Csontváry170 időszaki tárlata, melyre a nagyméretű képeket (a Baalbek például 385×714 centiméteres) július 27-én, csütörtökön szállítják Pécsre, egy erre a célra kialakított biztonsági ládákban.

A szállítótréler jelzőőrök segítségével 10 óra körül, a Széchenyi tértől tolatva, érkezik meg a helyszínre. A ládákat daruval emelik be. Ez a munka csak teljes útlezárás mellett végezhető, ezért 8 és 21 óra között teljes szélességben lezárják a Janus Pannonius utca Vörösmarty utca és Csontváry Múzeum közötti szakaszát. A Csontváry170 kiállításon olyan ikonikus festményeket is bemutatnak, amelyeket most először láthatunk a Pécsett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában