Irány a Negyed!

2023.07.25. 08:40

Sok felfedezni való várja az érdeklődőket

A Zsolnay Negyedben több program is várja az érdeklődő kicsiket és felnőtteket július 25-én. Számos kísérlet és a világűr is felfedezésre vár aznap.

Czeczon Enikő

Fotó: Ungvari Attila

Délelőtt 11 órakor két program közül lehet választani. Az első a Helyünk a világegyetemben című előadás, amelynek keretében bemutatásra kerül a Föld, mint égitest, a Naprendszer égitestei, a Tejútrendszer és az ember által ismert Világegyetem galaxisai és egyéb objektumai is. Szintén 11 órakor veszi kezdetét a Hűsítő séta a Zsolnay Negyedben című program, amely során a résztvevők megismerhetik a negyedet, valamint számos izgalmas történetet megtudhatnak a Zsolnay családról. 

A kalandoknak azonban itt még nincs vége, hiszen érkezik a Varázsóra a legkedvesebb kísérletekkel délután 3 órakor. Majd ezt követően indul a Kalandozás a csillagos égbolton. Az előadás bemutatja a szabad szemmel látható égbolt változásait, a Hold mozgását, a bolygól lassú elmozdulásait, a csillagképeket és még sok érdekességet.  

A programokról bővebben a Zsolnay Negyed honlapján olvashatnak, ahol a jegyvásárlás információit is megtalálják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában