Apolló

2023.07.17. 16:40

Szünetre mennek, de még két napig vetítenek

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

A napozásnak adja át magát a pécsi Apolló Mozi csapata is július 20-ától, de addig is teljes erőbedobással vetítenek. És most nézzük is, hogy milyen alkotásokat élvezhetünk a szünet előtt a hűvös mozitermekben.

A munka után mindenképp jól esik egy vígjáték, ha pedig francia, akkor garantált, hogy a nap hátralévő része is tökéletes hangulatban fog telni. Ezt az élményt pedig a Családban marad című film garantálja július 18-án, délután fél 6-os kezdéssel, amelyben Abel pánikba esik, amikor megtudja, hogy anyja egy börtönviselt férfihoz készül hozzámenni.

A Habcsókok és csillagok az a film, amit július 18-án délután 6 órakor és 19-én délután 5 órakor láthat az Apolló Mozi közönsége. A történet igaz, ami plusz pikantériát ad a filmélménynek. A történetben Yazid útját követhetjük nyomon legalulról egészen az áhított cukrász-világbajnokságon való részvételéig.

A lázadó művészről, Caravaggioról készült alkotást, a Caravaggio árnyékát is vetíti a pécsi művészmozi július 18-án, este fél 8-kor, amely életének azt a részét dolgozza fel a botrányoktól egyáltalán nem mentes alkotóval kapcsolatban, amikor el kell hagynia Rómát, mert halálra ítélték egy konkurens meg­gyilkolásának vádjával. És kihez fordul kegyelemért a művész? A pápához, aki elrendeli a nyomozást az ügyben.

A július 18-ai utolsó film – este 8 órakor - magyar lesz, még hozzá a Látom, amit látsz, amelyben egy különleges képességekkel rendelkező fiú egy gyerekmentő cégnél dolgozik. Ábel a gyerekek szemén keresztül látja a világot, de hibát vét és minden megváltozik, amikor egy felnőtt nő, Vera látására csatlakozik rá.

A nyári szünet előtti utolsó napon, július 19-én vászonra kerül délután fél 6-kor a Rembrant életét és munkásságát bemutató dokumentumfilm, majd délután 7 órakor a Samsara, aminek első vetítése akkora siker volt, hogy nem volt szabad ülőhely. Ez egy igazi lélekvándorlós road-movie, ami az idei Berlini Filmfesztivál közönségét lenyűgözte.

A hosszú, szeptember 7-ig tartó szünet előtt az utolsó vetített film, este fél 8-kor a Járatlan utakon, amely valós eseményeken alapul, és szól a természettel való kapcsolódásról, önmagunk megtalálásáról, az akaraterőről, a gyógyulásról és az újrakezdésről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában