Kedden is mozi

2023.08.08. 11:00

A fegyverkereskedő segítőjévé válik egy angyal

Újabb kedd, újabb Kioszk Filmklub. Augusztus 8-án este 8 órakor az 1993-as Távol és mégis közel – Faraway, so Close! – című filmet vetítik, amely egyszerre dráma és fantasy is.

Czeczon Enikő

A kép illusztráció

Fotó: Mr.Music

Berlinben tevékenykedik Cassiel, a könnyek angyala és partnere, Raphaela. Egy napon Cassiel feladja a halhatatlanságot, és emberré változik, hogy megmentse egy kislány életét. Az angyalból lett halandó megpróbálja a hétköznapi emberek életét élni Damiel segítségével, aki időközben feleségül vette szerelmét, Mariont. Egy új élet virrad a könnyek angyala számára, amikor megismeri a gazdag Tony Bakert, de lassan ráeszmél, hogy egy fegyverkereskedő segítője lett, így pedig csak egyetlen kiút marad számára.

Az alkotás rendezője Wim Wenders, aki az új német mozi egyik fő alakja. Munkássága során számos elismerésben és kitüntetésben részesült. Az egyik ilyet, a Cannes-i Nagydíjat a Távol és mégis közel című filmjéért kapta.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában