Főz a patkány

2023.08.16. 10:00

A hajánál fogva ragadja meg a lehetőséget

- Főzni bárki tud! - így hangzik az a kijelentés, amelyet Gusteau mondd Remynek, a patkánynak a L’ecsó című animációs filmben, amelyet augusztus 19-én a Zsolnay Negyed Pirogránit udvarában vetítenek a KertMozi keretében.

Czeczon Enikő

Forrás: Mindmegette

A már említett Remy egy gourmand patkány, aki életét kockáztatva jut a legfinomabb falatokhoz Párizs felkapott éttermeiben. Nagy álma a kis patkánynak, hogy egyszer sztárséf váljon belőle, ám a családja nem érti, hogy miért nem jó neki a hagyományos csatornaeledel. Aztán egy nap lehetőséget kap a sorstól, és ő alaposan megragadja azt a tövénél. 

A film alkotója Brad Bird, akinek olyan filmek köthetők a nevéhez, mint A hihetetlen család első és második része, valamint a Mission: Impossible – Fantom protokoll. Érdekesség, hogy a direktor előszeretettel adja hangját különböző animációs filmek karaktereinek. Például ő volt a hangja A hihetetlen család részeiben Edna Mode-nak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában