Több korosztályt céloznak

2023.08.21. 13:58

A kamaszok problémái felé is újra nyit a Bóbita Bábszínház (galéria)

Megnyitotta a 2023/2024-es évadot a Bóbita Bábszínház társulata. A sajtótájékoztatóval egybekötött évindítót augusztus 21-én tartották, s az elmúlt év értékelése mellett ismertették az elkövetkező hónapok programjait és az új bemutatókat. Megtudtuk azt is, hogy a gyermekek mellett a kamaszokat is megcélozzák az egyik, tavaszra tervezett produkcióval.

Mohay Réka

Fotó: Laufer László

– Végre a tavalyi évben újra olyan számok jelentek meg a statisztikákban, amelyek még a Covid előtti időkre voltak jellemzőek, ez nagyon biztató – állapította meg örömmel Sramó Gábor, a Bóbita Bábszínház igazgatója. A 2022/2023-as évadban ugyanis több mint 32 ezren látogattak el az előadásaikra.

– El is kezdjük a munkát a Kacor király felújító próbáival, hiszen a Szamárfül fesztiválon játszanak, pöttömszínházi előadás is lesz, illetve a Királyfik és királylányok című interaktív játékunk is helyet kap a szabadban 

– folytatta az igazgató.

– Ezt követően kezdődnek 29-én az első új előadásunk próbái: a Lenka és Palkó című produkciót Cseri Hanna rendezi, a premier október 14-én lesz. Az előadás az önelfogadás témáját járja körül játékos, dramatizált formában. Ezt követi egy új kiállítás, Séta az állatkertben címmel, melynek keretében állatos bábokat tekinthetnek meg a látogatóink, ezzel egyidőben az Elveszett szaloncukor felújító próbái is elkezdődnek. December 29-30-án lesznek a Szárnyas Malac Napok. Ez azért különleges, mert ez lesz a 30. alkalom, így azt tervezzük, hogy ezt jó lenne megünnepelni és nagyobb szabásúvá tenni a kerek évforduló apropóján. További új bemutatónk március 9-én a Szép Cerceruska lesz Boráros Milada rendezésében, majd Tóth Zoltánnal folytatjuk az #Apa_Anya_Én előadást, #Apa_Anya_Én_Ő munkacímmel – számolt be Sramó Gábor a tervekről.

Ez utóbbi előadás a korábbi évadokban játszott előzményéhez hasonlóan szintén a középiskolások problémáival kíván foglalkozni.

– Fontos lenne, hogy ifjúsági, felnőtt előadásokat is játsszunk, az #Apa_Anya_Én kapcsán a szülőktől, pedagógusoktól is rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, hogy a látottak nagyon komoly és értékes beszélgetéseket eredményeztek a fiatalokkal, így szeretnénk ezt az irányt folytatni – fogalmazott a teátrum vezetője.

Mindemellett folytatódnak a bábkészítő foglalkozások is, szeptemberben a Zsolnay Negyed Éjszakáján hosszabb nyitvatartással várja az érdeklődőket a kézműves terem is.

Átrendeződik a Bóbita társulata

A társulat összetételében idén több változásra is sor került. Távozik Gusztin Judit, Mag Eszter, akik eddig bábszínészként dolgoztak a Bóbita csapatában, valamint Ludvig Gábor színpadmester, illetve Czéh Dániel bábszínész, aki szabadúszóként folytatja pályáját. Teljesen azonban továbbra sem szakad el a Bóbitától, ugyanis egy-egy előadásban várhatóan továbbra is láthatja őt a közönség. Új munkatársak érkeznek továbbá, a társulat tagja lesz Rácz Attila, Szalai Barbara, Várnagy Kinga és Szabó Dalma bábszínészek, színpadmesterként Tatai Gergő veszi át a stafétabotot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!