Koncertek a medencéből

2023.08.25. 15:20

Elkezdődött Harkányban a Jubileumi Fürdőfesztivál

Már szól a zene a harkányi strandon, megkezdődött a Jubileumi Fürdőfesztivál, melyet idén a fürdő 200. évfordulójához kapcsolódóan rendeznek meg.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Laufer László

Pénteken és a hétvége mindkét napján számos koncert és kísérőprogram szórakoztatja a fürdőzőket. A nyitónapon 16:45-től PIXA, majd 18:30-tól a Made in B együttes alapozza meg a hangulatot. A koncertjük után 19:20-tól a nagyszínpadon a 2022-es X-Faktor-győztes, Solyom Berni ad koncertet. Ugyanitt 20.30-tól a Bagossy Brothers Company, majd DJ Szatmári&Szakos Andi, éjféltől pedig DJ Duly&BaRa zenél. 

Szombaton a Lepke medencék mellett 13 órától szól majd a zene (DJ Duly& BaRa), majd 14:10-től a Nihil Chips Akusztik, 16:15-től a Vivat Bacchus, 17:10-től Janicsák Veca, 18 órától a Kollányi Zsuzsi Akusztik, 19:15-től pedig Takács Nikolas zenéje mellett frissülhetünk. Ezt követően 20 órától a nagyszínpadnál folytatódik a műsor A harkányi gyógyvíz- és az ördögszántotta hegy legendája című zenés-táncos produkcióval, amely után 20:30-tól Korda György és Balázs Klári párosa, majd 22:30-tól a Don’t Stop The Queen és végül 23:30-tól DJ Duly&BaRa szórakoztat. 

Vasárnap 13 órától ismét DJ Duly& BaRa kezdi játszani az ismerős dallamokat a Lepke medencék mellett, amely után 15 órától a helyi Csak Apa Kedvéért zenekar, 16:30-tól a pécsi VoiSingers kórus, 17:50-től pedig a Rudán Joe Akusztik hangja csendül fel. A nagyszínpadon 19 órától az Intim Torna Illegál-Dorogi ad koncertet, majd 21:15-től Péterfy Bori&LOVE Band koncertje zárja az idei fürdőfesztivált. 

Mindhárom napon veteránautó-kiállítással, játékokkal, aquafitness bemutatókkal kedveskednek a látogatóknak, emellett a PTE Brass Band, a Siklósi Fúvószenekar és a Tomas Tambura Trio is megörvendezteti a fürdőző közönséget. Szombaton egyebek mellett Coca-Cola beach játékok, festékbomba darts, óriás léghoki, vagy épp óriás kifestő közül válogathatnak a fesztiválozók. Pénteken a medencék mellett lesz még tükör emberek showja (Mirror Man Hungary Show), de pantomim művésszel is találkozhatunk a fesztivál mindhárom napján. Esténként fényfestéssel is igyekeznek a bulihangulatot fokozni, de a zene már délutántól szólni fog a Lepke medencék előtti színpadról. 

A gyógymedencék mellett is dallamos lesz a délután

A korábbi években megszokottak szerint a gyógymedencéknél, a Gyógykertben is neves előadóktól szólnak majd a kellemes dallamok. Mindhárom napon a PTE Brass Band kezdi a sort, pénteken őket a The Hegees, majd Stubendek Katalin és Götz Attila, a Pécsi Nemzeti Színház művészeinek műsora követi. Szombaton 14 órától operettslágerek szólnak majd Laczák Boglárka és Bognár Szabolcs előadásában. 16 órától fellép a Sihafa Népdalkör, 16:45-től pedig a Péterrévei Pengetős Banda tamburazenekar. Vasárnap a rézfúvósok után 14 órától Balásy Szabolcs és Kusnyér Anna zenés műsora lesz hallható a gyógymedencék mellett, őket követi 16 órától a Harkány Big Band, 16:45-től pedig Kéméndi Tamás harmonikaművész lemezbemutató előadással készül a közönségnek. Kellemes dallamokkal nemcsak a felnőtteknek, hanem a gyerekeknek is szeretnének kedveskedni a szervezők, a Kültéri Gyerekbirodalom medencéinél is szólnak majd az ismerős dalok. 

A Lepke medencéknél szombaton 15 órakor kezdődő programot nem érdemes kihagyni

A mell- és hasszépségverseny már a harkányi fürdőfesztiválok elmaradhatatlan programja, ilyenkor több százan mennek a Lepke medencékbe, hogy testközelből láthassák a felvonuló vizespólós hölgyeket. A látványos műsor, amikor a vállalkozó kedvű lányok megmutathatják telt idomaikat, nem fog elmaradni. Bár a Jubileumi Fürdőfesztivál első programtervezetében nem szerepelt a verseny, közkívánatra mégis megtartják: a versenyzőket és az érdeklődőket szombaton 15 órakor várják a Lepke medencéknél. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!