Szabadtéri szentmise is lesz

2023.08.03. 13:40

Körmenet indul a Havihegyre szombaton

Wald Kata

Idén 326 éves a Havihegyi-templom, az egykori pécsi hívek fogadalomból épített kápolnája. A Havasboldogasszony ünnepi főbúcsút augusztus 4. és 6. között tartják – a szokásnak megfelelően az ünnep alatt az idei esztendőben is jubiláns atyák vezetik a közös imádságot.

A nyitó szabadtéri szentmisét, a Havas Boldogasszony Templom internetes közösségi oldalán is elérhető program szerint augusztus 4-én 19 órakor Felföldi László püspök atya mutatja be.

A pécsi polgárok az 1690–91. évi pestisjárvány elmúltával, megtartva a veszedelem idején tett fogadalmukat, templomot építettek a Havas Boldogasszony tiszteletére. Az úgynevezett „Kakasdomb” meredek lejtőjén a hátukon, vállukon cipelték fel az építőanyagot a fehér színű, „havas” sziklákra, mintha a helyszínt a Szűzanya jelölte volna ki számukra hófehér ragyogásával. Ennek állít emléket minden év augusztus első szombatján az Ágoston térről induló imádságos, énekes körmenet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában