Különleges kezdeményezés

2023.08.17. 18:50

Még csatlakozhatunk a szigetvári hősök eposzához

Szigetvár idén egyedülálló alkalmat kínál minden érdeklődőnek, hogy aktívan részt vegyen a történelem megidézésében.

Mohay Réka

Fotó: Kállai Márton

Szeptember 22-én, a Zrínyi-várban felállított színpadon, a hősök 1566-os ostromának emlékére teljes egészében felolvassák Zrínyi Miklós „Szigeti veszedelem” című epikus művét. A tervezett rendkívüli eseményen minden versszakot egy-egy résztvevő mond majd el.

A program résztvevői lehetnek szigetvári és környékbeli lakosok, civil szervezetek tagjai, intézmények dolgozói, vagy akár azok, akiket magával ragad Szigetvár történelme és szeretnének részt venni ebben a kivételes irodalmi megemlékezésben. A jelentkezés alsó korhatára 12 év, felső korhatár nincs.

A tervek szerint a program szeptember 22-én tíz órakor indul. A program zárásaként minden résztvevő egy egyedi, névre szóló emléklapot kap.

A szervezők arra biztatnak minden érdeklődőt, csatlakozzanak a különleges lehetőséghez.  Jelentkezni augusztus 20-ig a [email protected] e-mail címen lehet. A jelentkezők bekapcsolódhatnak egy emlékezetesnek ígérkező eseménybe, amelyben közösen idézhetik fel a vár ostromának hősi történetét és fejezhetik ki tiszteletüket a várvédő hősök iránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában