Csillaghullás

2023.08.09. 13:40

Zene csendül fel a csillagos ég alatt Sellyén

Czeczon Enikő

Fotó: elwynn

A köztudatban augusztust a hullócsillagok hónapjának is szokták nevezni, és Szent Lőrinc könnyei hamarosan legkáprázatosabb valójukban mutatják meg magukat, hiszen rövidesen elkezdődik a Perseidák éves meteorhullásának maximuma. A Perseidák az egyik legismertebb, fényes meteorokat produkáló meteorraj, és augusztus közepén látható a legtöbb hullócsillag.
Így nem meglepő, hogy sokan ezekre a napokra szerveznek eseményeket. Így lesz egy Sellyén is augusztus 11-én, este 7 órakor a piactéren, ahol komoly zenei fesztivált szerveznek. A Sellyei Vásártéri Esték keretében fiatal művészek tolmácsolásában lesznek hallhatók örökkévaló értékek.
Augusztus 11-én nem csak a csillagok, hanem Gáspár Dávid zongoraművész és Gáspár Natália fuvolaművész játéka is elkápráztatja a közönséget. És mi lehetne meghittebb egy csendes, nyugodt pénteki estén, mint klasszikus zenét hallgatni a csillagok alatt?
A program szervezője a Hit Gyülekezete Sellye, az eseményre a belépés ingyenes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában