Egy hétre várnak

2023.08.04. 11:00

Zenevarázslat-tábort tartanak az egyszülősöknek Alsómocsoládon

Mohay Réka

Augusztus 6 és 11. között Várnagy Andrea Liszt Ferenc-díjas zongoraművész vezetésével zenei művészeti tábort tart a budapesti Egyszülős Központ az egyszülős családoknak a baranyai Alsómocsoládon. A festői környezetben a zene erejét hívják segítségül, hogy öt napon keresztül igazi kikapcsolódásban lehessen része a résztvevő családoknak.

A programon 8-15 év közötti, zenét szerető és zenét tanuló gyermekek és szüleiket vesznek részt. A szervezők célja, hogy művészetekkel és élményekkel teli hét várja a résztvevőket. A családi művészeti táborban a szülők és gyermekeik közösen ismerkedhetnek a klasszikus és kortárs zene szépségeivel és értékeivel.

Mindezek mellett meseírással, közös muzsikálással és a társművészetek – a szépirodalom, a képzőművészet, a színház- és a táncművészet – bevonásával kívánják sokszínűvé tenni a programot.

– A Zenevarázslat-táborban játékosan, tematikusan dolgozzuk fel a zenetörténet korszakait, a részvevők megismerkedhetnek a barokk és a bécsi klasszika elegáns világával, a szívhez szóló romantika korszakával, az impresszionizmus varázslatával, valamint a 20. századi kortárs magyar zene jeles képviselőivel. A záróesten fantasztikus hangulatú műsorral készülünk és ezután tábortűzzel búcsúztatjuk a résztvevőket

 – fogalmazta meg törekvéseiket az Egyszülős Központ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában