„Mi ott leszünk"

2023.09.07. 14:02

A Bikinitől lesz hangos a Geresdlaki Gőzgombóc Fesztivál

Idén májusban ünnepelte születésnapját a Bikini együttes a budapesti Papp László Sportarénában.

Zsigmond József

Fotó: Pesthy Márton

Kis túlzással élve, még a csilláron is lógtak a rajongók. A zenekar szeptemberben a felvidéki Dunaszerdahelyen és erdélyi Aradon, az Aradi Magyar Napokon lép fel. A baranyai rajongók is örülhetnek, ugyanis a Bikinit a Geresdlaki Gőzgombóc Fesztiválra meghívták, és az együttes egy másfél órás koncerttel szórakoztatja majd a rajongókat.

– Szeptember 23-a, Geresdlak, Gőzgombóc Fesztivál. Mi is ott leszünk, mindenkit szeretettel várunk – üzente a közösségi oldalán D. Nagy Lajos, a Bikini frontembere.

Németh Alajos zeneszerző-basszusgitáros 1982-ben hozta létre a Bikini együttest, Nagy Feróval, az akkor épp nem működő Beatrice frontemberével. Mit az együttes honlapján írják, két albumot készített ez a felállás, olyan lemezeket, amelyek a mai napig komoly értéket képviselnek a magyar könnyűzenében. A Bikini igazi sikertörténete azonban 1985-ben indult el, amikor D. Nagy Lajos énekes csatlakozott a zenekarhoz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában